ΜΕΘΟΔΟΣ SCHROTH

Αρχική ΜΕΘΟΔΟΣ SCHROTH
 • ΜΕΘΟΔΟΣ SCHROTH

  Mια εξειδικευμένη θεραπεία για την σκολίωση

   

  Η μέθοδος Schroth είναι μια συντηρητική πρακτική φυσική θεραπεία για τα άτομα με σκολίωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών σκολίωσης όλων των ηλικιών και σε όλα τα στάδια της θεραπείας? πριν από την εγχείρηση, μετά από χειρουργική επέμβαση και ειδικά στις περιπτώσεις που  η χειρουργική επέμβαση δεν ενδείκνυται. Μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις  και διορθωτικές τεχνικές αναπνοής, η μέθοδος έχει ως στόχο την επιμήκυνση του κορμού και να διορθώσει τις ανισορροπίες του σώματος. Με την ανάπτυξη των εσωτερικών  θωρακικών μυών, η μέθοδος schroth αλλάζει το σχήμα του άνω κορμού και διορθώνει τυχόν ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του πόνου, η επιβράδυνση ή διακοπή της προόδου της καμπυλότητας,  η βελτιωση της καρδιο-πνευμονικής λειτουργείας,  η κινητικότητα και σταθεροποίησης της στάσης. Το σύστημα των ασκήσεων για τη σκολίωση αναπτύχθηκε στη Γερμανία το 1927 από την Κατερίνα Schroth. Από τη δεκαετία του 1960, η μέθοδος Schroth είχε γίνει το πρότυπο για τη  μη χειρουργική θεραπεία της σκολίωσης. η θεραπεία Schroth εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και έχει αποκτήσει  πολύ ισχυρή φήμη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

   

  Ποιες είναι οι ασκήσεις

   

  Οι ασκήσεις καθορίζονται από τα σχέδια και τη σοβαρότητα της καμπύλης, καθώς και η ηλικία του ασθενούς και το επίπεδο της λειτουργίας και της φυσικής κατάστασης. Έχουν σχεδιαστεί για να οδηγήσει στη συνειδητοποίηση της στάση και την ευθυγράμμιση με σωστή τοποθέτηση και την επανάληψη. Ο ασθενής διδάσκεται ορισμένες θέσεις που θα επιτρέψει την επέκταση της πεπλατυσμένο στήθος και πίσω περιοχές. Μαζί με την προεξοχή των πλευρών τους, πολλοί ασθενείς έχουν σκολίωση ισοπέδωση των πλάτες τους, οσφυϊκής μοίρας ή της λεκάνης, ως αποτέλεσμα της καμπυλότητας. Ενθαρρύνουμε τις ασκήσεις που βελτιώνουν την επίπεδη πλάτη, να αποκαταστήσει την ευθυγράμμιση της πυέλου και να μειώσει τα προεξέχοντα περιοχές του κορμού.

   

  Μόλις ο ασθενής εξοικειώνεται με ατομικό πρότυπο καμπύλη τους και τις αρχές των διορθώσεων, η μέθοδος προσφέρει πολλές θέσεις που θα εφαρμόσει όλες τις έννοιες με τον ίδιο τρόπο, καθιστώντας το πρόγραμμα εύκολο να ακολουθήσει.

   

  Οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν, ενώ κάθεται σε μια μπάλα, είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα, που βρίσκεται ανοιχτά, ή στις πλευρές τους, καθώς και σε διάφορες στάσεις στέκεται με ραβδιά ή ράβδους που έχουν ασφαλιστεί σε ένα τοίχο.

   

  Ο θεραπευτής Schroth καθοδηγεί τον ασθενή με διάφορα ερεθίσματα , έτσι ώστε να μπορεί να έχει μια αίσθηση για το πως θα πρέπει να αναπνέει ς, και πως πρέπει να εκπαιδευτούν και μύες τους για να αρχίσουν  να ενεργοποίουνται κατά τη διεύθυνση των διορθώσεων.

   

  Ο ασθενής μαθαίνει ένα νέο τρόπο για να αναπνέει και να ευθυγραμμίζει το σώμα τους. Δουλεύοντας με τους καθρέφτες, ο ασθενής λαμβάνει νέες οπτικές πληροφορίες και καλείται να θυμηθεί πώς γίνεται η ευθυγράμμιση και οι διορθώσεις . Μετά από λεπτομερείς φωνητικές οδηγίες από τον θεραπευτή, ο ασθενής είναι σε θέση να διατηρήσει τη σωστή στάση του σώματος και στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

   

   

  Μετά την ολοκλήρωση μιας εντατικής εκπαίδευσης με έναν θεράποντα Schroth, ο ασθενής είναι τότε σε θέση να εκτελέσει τις ασκήσεις τους στο σπίτι. Η συνέχιση της θεραπείας, συνιστάται για τη βελτίωση της μάθησης και της απόδοσης αυτών των ασκήσεων, καθώς αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο διαχείρισης της ζωής για τον ασθενή σκολίωσης. Με την πάροδο του χρόνου, ο ασθενής μαθαίνει όλο και περισσότερο να αναπτύσει το αίσθημα της στάσης της ευαισθητοποίησης και της διόρθωσης. Ο ασθενής έχει εντολή να παραμείνει συνειδητά η στάση του σε όλες τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

   

  Μερικοί από τους στόχους της μεθόδου Schroth είναι :

  ·    Η διόρθωση της στροφής της σπονδυλικής στήλης

  ·    Η βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας

  ·    Η βελτίωση της έκπτυξης του θώρακα κατά την αναπνοή

  ·    Η βελτίωση της εμφάνισης και του αισθητικού αποτελέσματος

  ·    Μια πιο ισορροπημένη στάση

  ·    Η μείωση ή η εξαφάνιση του πόνου, όταν συνυπάρχει με την σκολίωση

  ·    Η σωστή μυϊκή ενδυνάμωση πάνω σε ένα σκολιωτικό κορμί