Μεθοδος Vodder

Αρχική Μεθοδος Vodder
 • Μεθοδος Vodder

  Ιστορικά η μέθοδος ξεκίνησε το 1932 με τους Emil and Estrid Vodder οι οποίοι ήταν φυσικοθεραπευτές στην Γαλλία. Μελέτησαν το λεμφικό σύστημα και ανέπτυξαν μια σειρά από ελαφρείς, ρυθμικούς χειρισμούς με σκοπό την ενεργοποίηση της κίνησης του λεμφικού υγρού. Τα αποτελέσματα της μεθόδου τους τους ασθενείς τους τους ενθάρρυνε να αναπτύξουν ένα σύστημα χειρισμών για ολόκληρο το σώμα, θέτοντας τα θεμέλια της θεραπείας που ονομάζεται πλέον "Manual Lymph Drainage".

  Αργότερα εγκαθίδρυσαν το Dr. Vodder Center στην Δανία και άρχισαν να διδάσκουν την μέθοδο τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το 1971 ίδρύθηκε η ομόνυμη σχολή στην Αυστρία από τους διαδόχους τους Hildegard and Gunther Wittlinger και μέσε στην δεκαετία του '70 η μέθοδος διαδόθηκε και στην Β. Αμερική. Η λεμφική μάλαξη επηρεάζει γενικά, το νευρικό σύστημα , τους μύες, την κίνηση υγρών του συνδετικού ιστού και ίσως να επιδρά και επί του ανοσοποιητικού αλλά δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί επιστημονικά. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις στο δέρμα και ιδιαίτερα από την άποψη της Αισθητικής η λεμφική μάλαξη χρησιμοποιείται για την επαναφορά της επιδερμίδας στη φυσιολογική της κατάσταση.

  Σκοπός της θεραπείας είναι η ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος και η κινητοποίηση του λεμφικού υγρού, ώστε να περιοριστεί και να απομακρυνθεί από την πάσχουσα περιοχή, καθώς και την επιβράνδυση της εξέλιξής του με απώτερο σκοπό την εξάλειψη του.

  Η τεχνική της MLD

  MLD = MANUELLE LYMPHDRAINAGE κατά Dr.VODDER

  (αποσυμφορητική λεμφική χειρομάλαξη / παροχέτευση)